tirsdag 9. september 2008

Smårips og solsikkerNeed I say more?

Jo, kanskje dette: Hadde ein kunne levd på solsikkestilkar og rips, ville me gått vinteren trygt i møte. Men skulle ein pynta med poteter og hatt skvåsj med vaniljesaus til dessert, hadde det nok både sett ut og smaka heller tamt er eg redd... Heldigvis er me velberga med både estetiske og gode gulrøter, frodig lauk og sukkererter nok til ein himmelsk hærskare :-)

14 kommentarer:

Lilledora sa...

Ååååå, så koselig dere har det. Huset minner meg om huset til en viss Gubbe og katten hans. Har dere katt, eller har dere bare den søte hunden? Rips med vaniljesaus er best, og dine bær så jo helt nyyyyyydelige ut. solsikkene var flotte de og.

Fivrel sa...

Hehe, har ein stor plakat hengande i glas og ramme i gangen i det raude huset - den kom opp etter at ei viss jente kom trippande inn i garden der, og det er eit bilete av tunet til Gubben og katten.

Eg skulle SÅ gjerne skaffa ein liten Findus til garden, men så har jo denne vofsen sine mørke sider også... Ikkje katteelskar akkurat nei! Så veit ikkje heilt korleis den der utfordringa skal løysast. Katt må det nemleg vere!

Turid sa...

Så flott det har blitt. Var der et par turer i begynnelsen...lenge siden sist. Vi stikker innom en tur neste gang vi kommer oppover. Hils Johan!
Turid:)

Kathrine sa...

Ser min søster er innom og.-) Flotte solsikker! Her går det til fuglen på vinterstid.

Og ja!! Katt må det være! Ha en strålende dag. Og hils J.

Om bloggeren sa...

gaah! misunnelig! jeg har og solsikker, men det kommer jo ingen blomst! de er typ to meter høye, men bare grønne... kanskje jeg valgte blomst-fri-versjonen??

Ugla sa...

Eg lurar på om de bur i Katthult i Småland? Er det huset til Emil og Ida og dæm, eller liknar det berre?? VELDIG koseleg i alle fall.

Bente Jorunn sa...

Eg likte bloggen din!
Flotte bilete!

Bente Jorunn sa...

PS: Ser du har omvendt problem av meg: Du har hund, men kunne godt også hatt ein katt.
Eg har katt, men tek gjerne ein hund også.
Ser ut som me har like egoistiske/sjølvgode eksemplar av henhaldsvis katt/hun...

Kathrine sa...

Tenkte å svare deg på kommentaren du la inn til meg for lenge siden. Du skjønner, vi har datatrøbbel. Min er på rep. Bruker T sin om dagen.
Så jeg har svinsa litt att og fram her og der. Hoppetihopp osv.

Men iallefall, hytta og fjellet "vårt" ja. Dere er hjertelig velkommen når dere vil. Og dere kan godt låne hytta vår og, om dere vil utforske det flotte fjellterrenget innover på egenhånd. Men ikke i jakta. Vi har "våre" ryper, orrfugler og tiur. Og de får ikke J nei:-)

Bare si ifra, flott om vinteren og. Lita hytte, men koselig:)


Men nå tilbake til kjøttsuppa på kjøkkenet. Med masse grønnsaker og krydder fra hagen:-)))

God helg!

Lilledora sa...

Glemte helt å si at her, i Bartebyen. ble ung-jentene kalt for smårips før i tiden

Marie sa...

Er det her du bur? Fantastisk vakkert!

Nydelege motlysbilde i sideelementet :)

Fivrel sa...

Takk, Marie - eg har rett og slett lagt min elsk på motljoset og kan ikkje lækjast...! Etter mi meining er ingenting venare enn når ein ser det med ei låg sol beint i mot. Huset er det kjærasten som råder over - men eg freistar kome og bu der så mykje som råd er, det er "Landstedet mitt" som ligg i passeleg helge-pendle-avstand frå studiestaden :-)

Hilsen fra landet sa...

Er DETTE hos dere ?!? Trodde ikke huset var så stort!

Lurer meg til en mini-høstferie, men må nedover i noen ukedager neste uke..

Fru Keilegavlen sa...

Nydeleg!!! *smelt*
Vel...du skal aldri seie aldri når det gjeld katt og hund. Vår hund har renska tunet vårt for kattar etter at han kom. Han jagar dei stolt opp i trea og kjem trippande tilbake med halen i været. Men...for nokre veker sidan fekk me ein kattunge og trur du ikkje vår kjære hund skjøna at katten høyrer til her på tunet så den må han ta vare på og passe på. Så våre kjære Siko (hunden vår) gjetar Sotus (katten vår) heile dagen. Der Sotus er der er Siko. Det er heilt fantastisk å sjå på kor godt Siko tar seg av Sotus på. Så...du skal aldri seie aldri. ;)